Je ziet logo’s iedere dag en overal: op de bank als je tv kijkt of op de fiets op weg naar het station. Je kunt er simpelweg niet omheen. Het doel van een logo is dat deze opvalt en de aandacht trekt. Een goede manier om dit te doen is door een verborgen boodschap toe te voegen aan het logo. Als deze verborgen boodschap eenmaal ontdekt word door de consument, dan zorgt dat voor een tevreden gevoel en – belangrijker nog – zal het logo niet meer vergeten worden. In dit artikel worden 7 logo’s met zo’n verborgen boodschap besproken.

1. Amazon

1. Amazon

amazon logo verborgen boodschap

Amazon is voor vele de bekende Amerikaanse internetwinkel. Het logo heeft niet écht iets dat verborgen is, maar toch kan er iets over worden uitgelegd. De oranje pijl moet een glimlach voorstellen. Deze pijl begint bij de letter “A” en eindigt bij de letter “Z”. Dat is niet toevallig, want de boodschap hier is dat je in het assortiment van Amazon absoluut alles kunt vinden.

2. Toblerone

2. Toblerone

amazon logo verborgen boodschap

De chocoladerepen van Toblerone vind je terug in vrijwel iedere supermarkt. Het bedrijf werd opgericht in de Zwitserse hoofdstad Bern. In het logo zie je de Matterhorn – een bekende Zwitserse berg – afgebeeld. Maar als je goed kijkt, dan zie je een beer op zijn achterpoten staan. Allemaal omdat Bern een stad van beren wordt genoemd.

3. FedEx

3. FedEx

amazon logo verborgen boodschap

Met de opkomst van online winkels, zoals Amazon, hebben ook logistieke bedrijven een enorm ontwikkeling doorgemaakt. FedEx is zo’n bedrijf en zij hebben misschien wel het bekendste logo met een verborgen boodschap. Tussen de letters “E” en “X” vormt zich een pijl in de negatieve witruimte. Deze pijl zorgt ervoor dat mensen zich op een onderbewust niveau associëren met de snelle bezorgsnelheid.

4. Unilever

4. Unilever

amazon logo verborgen boodschap

Zijn er dan geen Nederlandse bedrijven met creatief logo met een verborgen boodschap? Jawel, Unilever is zo’n bedrijf. Unilever produceert een groot aantal producten en het logo is een weerspiegeling daarvan. Ieder symbool aan het logo heeft zijn eigen betekenis. Het hart betekent bijvoorbeeld liefde, zorgzaamheid en welzijn, terwijl de vogel symbool staat voor vrijheid, bevrijding van alledaagse taken en genieten van het leven.

5. Tour de France

5. Tour de France

amazon logo verborgen boodschap

De Tour de France is het grootste wielerevenement ter wereld en heeft een bijzonder creatief logo. Het zijn niet alleen sierlijke letters, maar herbergt ook een geheime boodschap. Zie je de verborgen wielrenner met fiets in het woord “Tour”? De letter “R” is iets gekanteld, waardoor het lijkt alsof de wielrenner op de pedalen staat om extra vaart te maken. Het gele voorwiel staat gelijk aan de gele trui die de winnaar van het evenement ontvangt.

6. Hyundai

6. Hyundai

amazon logo verborgen boodschap

Het logo van autofabrikant Hyundai lijkt op het eerste gezicht gewoon op de letter “H” van Hyundai. De cursieve H is eigenlijk een silhouet van twee personen die elkaar de hand schudden: een vertegenwoordiger van het bedrijf en een tevreden klant. Hun uitwisseling is een handdruk van vertrouwen en voldoening tussen bedrijf en consument.

7. Adidas

7. Adidas

amazon logo verborgen boodschap

Adidas is opgericht in 1967 en heeft sindsdien altijd bestaan uit de kenmerkende 3 strepen. In de jaren negentig werden de drie Adidas-strepen enigszins gedraaid. De nieuwe inslag moest op een berg lijken. Dit wil niet zeggen dat het zich voornamelijk op bergsport focust, maar is juist bedoeld om de obstakels weer te geven die een persoon kan overwinnen met Adidas.

Wilt u ook een logo laten ontwerpen of opfrissen?

Wilt u ook een logo laten ontwerpen of wilt u uw huidige logo opfrissen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Van begin tot eind denken wij graag met u mee, net zo lang totdat u tevreden bent met het resultaat. Hoe we dat bij inDSGN doen? Laten we daar eens over praten!

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door JM Promotions. JM Promotions bedrukt uw logo op promotiematerialen.

Vraag een offerte aan

Geheel vrijblijvend

Of

Neem contact op

Voor al je vragen